סלסלת קניות

בחר יישוב למשלוח / איסוף

פירות חורף

פירות חורף

החורף מביא איתו מגוון בלתי רגיל של פירות, שלא רק מעוררים את בלוטות הטעם אלא גם מציעים לא מעט סגולות בריאות, המסייעות בהתמודדות עם האתגרים הבריאותיים השונים האופייניים לתקופה זו בשנה. מיכולתם לסייע בהתמודדות עם כאבי הראש הנלווים לשפעת, למשל, ועד לחיזוק המערכת החיסונית כדי שזו תצליח לעמוד בפני מחלות החורף השונות, פירות החורף הטריים הם אחת הדרכים לעבור את החורף בשלום ו”על הדרך” גם ליהנות מטעמים משגעים. אילו פירות אופייניים לחורף? מה מייחד כל אחד מהם? ומה חשוב לדעת עליהם לפני שאוכלים? כל זאת ועוד במאמר שלפניכם.

קצת על פירות חורף

פירות החורף, כמו פירות הדר, מבשילים במהלך החודשים הקרים יותר בשל תנאי האקלים הייחודיים לתקופה זו. הטמפרטורות הקרירות יותר של החורף מעוררות את תהליכי ההבשלה הטבעיים, ומעצימות את הטעמים והתכולה התזונתית של הפירות הללו. מזג האוויר הקר יותר תורם לאיכות הפרי, וכתוצאה מכך מתקבל יבול שלא רק מעורר את בלוטות הטעם אלא גם מספק רכיבים תזונתיים העוזרים לעבור את העונה הגשומה בבריאות מיטבית.

האם אפשר להשיג פירות חורף במהלך השנה כולה?


בעוד שלפירות החורף יש את עונת השיא שלהם, הלא היא בחודשים הקרים יותר, הפיתוחים הרבים בתחום החקלאות, כמו גם האפשרות לייבא ממדינות רבות פירות וירקות שונים, מאפשרים לנו ליהנות ממרבית פירות החורף לאורך כל השנה וללא קשר לעונה הנתונה.

לא רק תפוזים וקלמנטינות: רשימת פירות החורף


החורף מציע מגוון רחב של פירות, מעבר לתפוזים ולקלמנטינות המוכרות. כולם עשירים בטעמים נהדרים ומביאים אתם גם לא מעט יתרונות בריאותיים. הינה כמה מפירות החורף שכדאי לשלב בתזונה היומיות הודות ליתרונות הרבים שהם מציעים:

תות של בריאות

התות משגשג באקלים חורפי. מלא בטעם ובגוונים אדומים מרהיבים, התות הוא לא רק פינוק טעים אלא גם שפע של ערכים תזונתיים חשובים. הוא מקור לוויטמין C, החיוני לתפקוד מערכת החיסון ולבריאות העור, הוא מכיל נוגדי חמצון, כולל אנתוציאנינים, הידועים בתכונותיהם האנטי דלקתיות ויש בו סיבים תזונתיים המשפרים את תפקודה של מערכת העיכול.

גויאבה

גויאבה מציעה שלל של רכיבים מזינים, ובדומה לפירות חורף אחרים, גם היא עשירה בוויטמין C. יש בה סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, כולל ליקופן, ואכילה שלה תורמת לבריאות הלב.

אגס

האגס, פרי חורף קלאסי, לא רק משמח את בלוטות הטעם במתיקותו העסיסית אלא גם מציע מגוון יתרונות בריאותיים. הוא עמוס בסיבים תזונתיים, הוא מקור טוב לוויטמין C, נוגד חמצון התומך במערכת החיסון ובבריאות העור וגם מכיל אשלגן, המסייע בוויסות לחץ הדם.

תפוז, קלמנטינה, אשכולית ועוד

פירות ההדר האלה מעשירים את דיאטות החורף והם מביאים אתם פרץ של טעם ורכיבי תזונה חשובים. פירות הדר ידועים בתכולת ויטמין C הגבוהה שלהם, נוגדי חמצון התומכים בתפקוד מערכת החיסון ובבריאות העור ויש בהם גם סיבים תזונתיים המסייעים לעיכול. נוסף לכך הם כוללים מגוון ויטמינים ומינרלים אחרים, כמו אשלגן וויטמין A.


אפרסמון

אפרסמון עמוס בוויטמינים חיוניים, בייחוד ויטמין A וויטמיןC , התורם לבריאות העיניים, לתמיכה במערכת החיסון ולהצערת העור. הוא מכיל גם סיבים תזונתיים, עשיר בנוגדי חמצון ומציע יתרונות אנטי דלקתיים, מה שהופך אותם לבחירה נהדרת לכל תפריט

פירות יער

פירות יער, כולל אוכמניות ופטל, הם לא רק טעימים אלא גם נותנים “בוסט” תזונתי נהדר. פירות יער עשירים בנוגדי חמצון, כגון אנתוציאנינים וקוורצטין, תורמים לבריאות הלב ובעלי תכונות אנטי דלקתיות. הם עשירים בוויטמין C ותכולת הסיבים הגבוהה שבהם מסייעת לעיכול ועוזרת בוויסות רמות הסוכר בדם.

נה נה בננה

בעוד שבננות זמינות כל השנה, הן אופציה טובה ומזינה בעיקר בחודשי החורף. עמוסות בוויטמינים ובמינרלים חיוניים, בננות הן מקור טוב לוויטמין C, לאשלגן ולוויטמין.B6 רכיבים מזינים אלה תורמים לתפקוד מערכת החיסון, לבריאות הלב ולחילוף החומרים. הסוכרים הטבעיים בבננות מספקים “בוסט” של אנרגייה, מה שהופך אותן לכמעין חטיף טעים וטוב כשרוצים להילחם בעייפות או לצאת לפעילות ספורטיבית קצרה.

קיווי

מכל פירות החוף, הקיווי הא העשיר ביותר בוויטמין C, מה שמסייע בשמירה על תפקודה של מערכת החיסון בחודשים הקרים. נוסף לכך, יש בו לא מעט סיבים תזונתיים, מה שמסייע לעיכול והשילוב הייחודי של הוויטמינים ונוגדי חמצון תורם לבריאות העור הכללית ולייצור קולגן.

תפוח

עמוס ברכיבים מזינים חיוניים, התפוח הא מקור טוב לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ותורמים לתחושת שובע. הוא עשיר בוויטמין C, המספק “בוסט” למערכת החיסון במהלך החודשים הקרים יותר, ומכיל גם נוגדי חמצון התורמים לבריאות הלב ועשויים לסייע בהפחתת הסיכון למחלות כרוניות.

הדובדבן שבקצפת

הדובדבן הוא ללא ספק התוספת המתקתקה, כמעין קצפת על כל קינוח נפלא והוא עמוס בוויטמינים ובנוגדי חמצון ומהווה מקור נהדר לוויטמין C. דובדבנים מכילים גם אנתוציאנינים, תרכובות הידועים בתכונות האנטי דלקתיות שלהן והם ידועים ככאלה המסייעים בקידום בריאות הלב והקלה על כאבי שרירים.

פירות חורף בישראל

האקלים של ישראל מאפשר לגדל מגוון פירות חורף, לרבות תפוזים ואשכוליות, אפרסמון וגויאבות. הפירות הללו מלאי טעם ורכיבים תזונתיים חשובים, שעוזרים להישאר בריאים במהלך החודשים הקרים יותר. ממטעי ההדרים באזור השרון ועד למטעי הגליל, פירות החורף של ישראל משקפים הן את העושר החקלאי שמציעה ארצנו והן את המחויבות לאספקת תוצרת מקומית טרייה.

מידע חשוב בנוגע לפירות חורף

פירות החורף מוצאים את עצמם לא פעם במרכזם של מיתוסים ותהיות שונות בנוגע לצריכתם. האם כדאי יותר לשתות מיץ תפוזים או לאכול את הפרי בשלמותו? האם מותר לאכול את קליפת האפרסמון או לא? ועוד. הינה כמה מהמוכרים שבהם והסבר קצר נלווה.

קליפת האפרסמון – מותר או אסור?

השאלה אם לקלף אפרסמון היא אחת התהיות היותר נפוצות בקרב חובבי הפרי הזה. יש הטוענים שהקליפה מוסיפה שכבה נוספת של מרקם ואיכות תזונתית, בעוד שאחרים מעדיפים שלא לאכול אותה. בשורה התחתונה – קליפת האפרסמון אכילה לחלוטין ועשירה בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון וויטמינים שונים. אכילת הפרי כולו, כולל הקליפה, לא רק משפרת את חווית האכילה אלא גם ממקסמת את היתרונות הבריאותיים המופקים ממנו.

מה עדיף – לשתות מיץ תפוזים או לאכול תפוז?

בכל הנוגע לתפוזים, הוויכוח בין שתיית מיץ לאכילת הפרי הוא עניין של העדפה אישית לרוב. בעוד שמיץ תפוזים מספק “בוסט” נגיש ומהיר של ויטמין C ושל סוכרים טבעיים, צריכת הפרי כולו מציעה יתרונות נוספים. אכילת תפוז מספקת סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ועוזרים בוויסות רמות הסוכר בדם. פעולת הלעיסה גם מקדמת תחושת שובע, ולכן יכולה למנוע אכילת יתר. בסופו של דבר, שתי האפשרויות תורמות לבריאות הכללית, והבחירה בין כוס מיץ מרענן או אכילת הפרי כולו תלויה בטעם האישי ובמטרות התזונתיות.

פירות חורף שמתאימים לסוכרתיים

כשמדובר בסוכרת, יש חשיבות רבה בבחירת פירות החורף הנכונים כדי לשמור על רמות תקינות של הסוכר בדם. החורף מביא מגוון של אפשרויות נהדרות לסוכרתיים, כמו פירות יער, בהם תותים ואוכמניות, עשירים בנוגדי חמצון ודלים יחסית בפחמימות. תפוחים ואגסים, כאשר צורכים אותם במתינות ויחד עם הקליפה לתוספת סיבים, יכולים להיות חלק מתזונה טובה לסוכרתיים.

מגש פירות חורף

הכנת מגש פירות עמוס בפירות חורפיים נהדרים היא הזדמנות ליהנות ממבחר של טעמים. זו דרך נפלאה לשלב פירות רבים בתזונה ולנצל את סגולות הבריאות הרבים של פירות החורף, כמו היותם עשירים בוויטמין C, בסיבים תזונתיים, בנוגדי חמצון ועוד.

יתרונות השימוש בפירות העונה

אומנם אפשר להשיג היום, ובכל עונה, כמעט את כל הפירות, אך יש לא מעט יתרונות בלאכול את הפירות של אותה העונה. פירות החורף מציעים “בוסט” של ויטמינים, בייחוד ויטמין C וvודות לרכיבים שבהם עוזרים לשמור על מערכת חיסון המתפקדת כהלכה. עובדה זו קריטית בייחוד בתקופה זו של השנה בשל מחלות החורף הרבות. מעבר לכך, פירות החורף הם במיטבם בעונה זו והם מבטיחים לאוכלים בשלות אופטימלית וריכוז גבוה יותר של ויטמינים ומינרלים.

לסיכום

מעבר לטעמם הנהדר, פירות החורף מציעים מגוון עצום של יתרונות וזו גם הסיבה מדוע צורכים לא מעט מהם במהלך העונה הקרה. אפשר לשלב אותם בסלט פירות רענן כקינוח, במגש פירות צבעוני, כמיץ טעים או אפילו לאכול אותם כפי שהם, כולל הקליפה כשזה אפשרי.

פופולרי במיוחד

פרי הדמיון

מערך הייצור ומשלוחי פירות שמגיעים לכל קצוות הארץ. 
טריות הפירות, האיכות ללא פשרות, העיצוב
המושלם וסטנדרט השירות, עולים על כל דמיון. בין
אם אתם חוגגים יום הולדת, יום נישואים או סתם
בא לכם להתפנק, אתם מוזמנים להתרגש מסושי
פירות מטריף, ליהנות מחיתוכי אננס מרהיבים
ולהתענג על אין ספור טעמים אקזוטיים…

מרכז הזמנות ארצי:

03-9400-111 | 08-6280-111

אמצעי תשלום

החלפת אזור חלוקה תאפס את הסל, האם לחזור או לאפס את הסל?


תוספת קטנה לפינוק מושלם

סושי פירות 42 יחידות במגש זכוכית

320

ספיישל פורים

250

ספיישל פורים-Small

190

מגש פירות קלאסי אלגנטי

280

Fruit Box-Mini

190

מהדורת פרימיום – עוגה ופירות

350

לא ניתן להוסיף מוצר מאזור חלוקה שונה, האם לחזור או לאפס את הסל?


דילוג לתוכן