הסושי כבר מזמן הפך לאחד המאכלים האהובים והכי מבוקשים בארץ, ולכן זה לא מפתיע שגם סושי פירות תפס את מקומו כקינוח טעים ומבוקש ( ואפילו פשוט להכנה). הכנת סושי פירות היא פשוטה, ללא בישול או הכנות מקדימות, עם תהליך קליל יחסית שלא מצריך ידע מוקדם או ניסיון. רוצים לדעת איך להכין בעצמכם? לבשו סינר ובואו נצא לדרך!

רגע לפני שמתחילים, מונחים שחשוב להכיר:

  • מחצלת סושי – משטח עבודה, לרוב מבמבוק, שמסייע לגלגל את הסושי לאחר שפורסים את כל המרכיבים עליו. לא חייבים להשתמש במחצלת, אבל היא בהחלט תמנע מדפי הסויה להידבק לכם למשטח העבודה. לרוב נהוג לעטוף את המחצלת בנייר נצמד כדי לוודא שדף הסויה לא יידבק, אבל זו לא חובה.
  • דפי סויה – דפים דקים העשויים סויה, על גביהם מגלגלים את כל חומרי הסושי. הם מהווים תחליף נוח לעבודה לאצה המסורתית, והם מגיעים גם בצבעים. יש לרכך אותם בקערה עם מים פושרים לפני השימוש.
  • מלית – קרם המילוי לסושי.
להכנת הסושי יש כמה אופציות: סושי בסיסי עם מלית על בסיס ריבה, ואפשרויות נוספות עם אורז או מלית קוקוס. ההכנות ידרשו מכם רכישה של כל המצרכים, מיקסר טוב, סבלנות ואהבה. אם בכל זאת בא לכם להזמין סושי פירות ולא להכין אותו בעצמכם, אתם מוזמנים להזמין מכאן ולאכול בהנאה.

סושי פירות על בסיס ריבה

מרכיבים:
  • פירות העונה חתוכים למקלות או לפלחים דקים.
  • דפי סויה.
  • מים פושרים.
  • ריבה – עדיף בעלת צבע שקוף וטעם יחסית ניטרלי כמו משמש או אפרסק.
  • קוקוס טחון.

אופן ההכנה:
בקערה ערבבו כ-3 כפות ריבה (הוסיפו בהתאם לכמות הסושי הרצויה) עם כף קוקוס טחון. אפשר להוריד או להוסיף קוקוס בהתאם לטעם האישי. ערבבו והניחו בצד.

הכניסו דף סויה לקערה עם מים פושרים עד לריכוך.
על המחצלת פורשים את דף הסויה, מורחים על כולו שכבה דקה של ריבה עם קוקוס, ומניחים את הפירות בשורה. את הפירות מניחים באזור התחתון של הדף, כ-3-4 ס"מ מהקצה. אם תשימו את הפירות באמצע הדף, יהיה קשה לגלגל אותו. גלגלו את הדף בעדינות באמצעות המחצלת עד שייצא לכם רול אחד ארוך.
חתכו את הרול לאורכו לחתיכות של כ-2 או 2 וחצי ס"מ כל אחת, והסושי מוכן.

סושי פירות עם אורז מתוק

כן, אורז יכול להיות גם קינוח. הכינו את האורז מבעוד מועד כדי לתת לו להתקרר. אל תעבדו איתו חם – לא תוכלו לגעת בו, והוא יכול לקלקל לכם את דף הסויה.
טיפ: כדאי להשתמש באורז עגול.

מרכיבים:
  • 2 כוסות אורז עגול.
  • 2 וחצי כוסות מים.
  • חצי כוס סוכר לבן או סוכר קוקוס.
  • קורט מלח.
  • פחית קרם קוקוס (חשוב: לא נוזל קוקוס ולא שמן קוקוס).
  • פירות העונה חתוכים למקלות או לפלחים דקים.
  • דפי סויה.
  • מים פושרים.
  • קוקוס טחון, שבבי קוקוס או פירות יער לקישוט (לא חובה).
אופן ההכנה:
שטפו את האורז היטב, ובשלו אותו יחד עם המים, פחית קרם קוקוס (לא מקוררת) וקורט מלח עד לריכוך. לאחר שהאורז מתרכך הוסיפו את הסוכר, וערבבו היטב. בשלו על אש קטנה עד שכל המים נעלמים והאורז דביק, אבל לא מחית. העבירו את האורז לקערה עד לצינון מלא.
לאחר שהאורז מתקרר, הכניסו דף סויה לקערה עם מים פושרים עד לריכוך.
פרסו את דף הסויה על המחצלת, והניחו עליו אורז באמצעות האצבעות. האורז צריך לכסות את כל דף הסויה בשכבה דקה. שטחו אותו באמצעות האצבעות עד לקבלת שכבה אחידה.
בחלק התחתון של דף הסויה, כ-3-4 ס"מ מהקצה, הניחו בשורה את פלחי הפירות. הצמידו אותם אחד לשני. חשו בלציין כי רווחים בין הפירות, יצרו לכם חורים בסושי – הקפידו על כך.
גלגלו את דפי הסויה באמצעות המחצלת או באמצעות האצבעות בעדינות, עד לקבלת רול אחד. חתכו אותו לחתיכת של כ-2 או 2 וחצי ס"מ, והסושי מוכן.
אם לא רוצים להשתמש בדפי סויה, אפשר לגלגל את האורז בלעדיו (אך צריך כמובן לוודא ששכבת האורז אחידה ודביקה מספיק) ולעטוף אותו בחתיכות פרי דקיקות שחותכים באמצעות קולפן. כדאי להשתמש בפרי אחר מזה שנמצא כבר בתוך הסושי לטובת הגיוון, ובעיקר בפרי בשל אך כזה שלא יתפרק בקלות (כמו קיווי, אננס, או כל פרי אחר בהתאם לעונה).

סושי פירות על בסיס מלית ללא אורז

הכנת המלית היא סוד הקסם של הסושי. לא משנה אם המלית שלכם תהיה חלבית או פרווה, חשוב שהיא תהיה יציבה כדי שתוכלו לעבוד איתה. אם לא תרצו להכין את המלית בעצמכם, ניתן לקנות מלית קוקוס מוכנה בחנויות אפייה ייעודיות.

מרכיבים:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל (לגרסה טבעונית ניתן להשתמש בשמנת צמחית).
  • 1 כוס קרם קוקוס, כחצי פחית (אפשר גם מקורר - על כך בהמשך).
  • חצי כוס סוכר – לא חובה. אפשר לוותר עליו, באינסטנט פודינג יש סוכר וקרם הקוקוס מתוק גם כך.
  • אינסטנט פודינג.
  • דפי סויה.
  • מים פושרים.
  • פירות העונה חתוכים למקלות או פלחים דקים. 

אופן ההכנה:

הקציפו את קרם הקוקוס יחד עם השמנת, אינסטנט פודינג והסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ואחידה. אם הקצפת לא לגמרי יציבה, אפשר להכניס אותה למקרר להתייצבות.
טיפ: ניתן לקרר את קרם הקוקוס לילה לפני. לאחר קירור, קרם הקוקוס יעבור תהליך של הפרדה בין הקרם לבין הנוזלים, כאשר הנוזלים יהיו בתחתית והקרם מעליהם. אתם צריכים את הקרם הקשה, כך שניתן להפוך את הפחית, לפתוח אותה באמצעות פותחן ולהוציא את הנוזלים. ניתן להשתמש בהם למטרות אחרות, אל תזרקו אותם. החלק הקשה יתייצב יותר במהירות, אבל זו לא חובה.

לאחר שהקצפת יציבה, פרסו דף סויה על מחצלת הסושי או על משטח העבודה, ומרחו את הקצפת על כל הדף. הניחו את הפירות בשורה כ-3-4 ס"מ מהחלק התחתון של הדף לגלגול נוח (לא באמצע), וגלגלו עד שתקבלו רול ארוך. חתכו אותו לחתיכות של 2-2 וחצי ס"מ, והסושי מוכן.
ללקק את האצבעות!
סושי פירות הוא קינוח מעולה שיתאים כמעט לכל אירוע, ויהיה נהדר ופשוט להכנה עם הילדים, כך שאתם לא מפסידים. הקינוח הצבעוני ירשים את כל האורחים בצבעוניות ובטעמים, ורק אתם תדעו שמדובר בקינוח קל להכנה עם מינימום מאמץ. אל תשכחו לצלחת ולהעלות תמונה לאינסטגרם.