קינוחי פירות הם מהקינוחים הכי מפנקים: הם קרירים ומרעננים, מלאים בטעמים נפלאים, עשירים במרקמים ובצבעים והם גם בריאים מאוד. לצד כל היתרונות האלה, אחד היתרון שבהם הוא שקל יחסית להכין אותם, ללא צורך בחומרי גלם מיוחדים מלבד הפירות עצמם, וללא תהליכי בישול או אפייה ארוכים ומתישים. אם אתם מארגנים אירוע וגם אתם רוצים להכין קינוח מפנק כזה שלא דורש עבודה קשה, כדאי שתכירו כמה דרכים לעצב מגש פירות צבעוני ומזמין. אז איך עושים את זה? הינה כמה דרכים שיוכלו לסייע לכם.
 

מתחילים בבסיס: באילו פירות כדאי להשתמש?

כל פירות העונה יוכלו להתאים, ועדיף לבחור בפירות הכי טריים ובשלים שתוכלו להשיג. מומלץ לשלב בין פירות העונה לבין פירות אקזוטיים או טרופיים כדי ליצור גיוון של טעמים, מרקמים וצבעים על המגש. כדאי להימנע משימוש בפירות שנוטים להשחיר ללא הקליפה, כמו בננה או תפוחים.
טיפ קטן מאיתנו: כדאי לחתוך מראש את כל החלקים שלא אוכלים, כמו גבעולים, עלים, קליפות מיותרות ועוד. הקינוח צריך להיות מוגש כך שלא צריך להתעסק איתו, אלא רק לקחת ולאכול בהנאה.

מסדרים לפי צבעים

סידור מגש פירות לפי צבע ייתן מראה צבעוני, מרהיב ומושך את העין. זו שיטת סידור פשוטה שלא דורשת מאמץ רב, ובעיקר לארגן בצורה מסודרת את הפירות על גבי המגש. כדאי להימנע מלפזר את אותו הפרי בכמה נקודות שונות על המגש, אלא שכל פרי יהיה מרוכז במקום אחד. אפשר להשתמש בפרי מסוים לקישוט, אבל לא כדאי שכל הפירות יהיו מפוזרים.
טיפ לשדרוג: ניתן לחתוך את הפירות בצורות מסוימות ואז לסדר לפי צבעים, וכך ליצור מראה מיוחד יותר. למשל, כל הפירות הטרופיים ייחתכו בצורת כוכבים, אבטיח ומלון בצורת עיגולים וכדומה.

פירות בשורות או טורים

נראה אולי פחות מקורי, אבל יש לזה מראה מסודר ומאורגן שיכול להיות יפה לא פחות. הרעיון הוא ליצור באמצעות חתיכות הפרי שורות או טורים מסודרים, ישרים או אלכסוניים. אפשר גם ליצור עיגולים או אליפסות באמצעות הפירות, או כל צורה שתרצו. סידור הפירות בצורה כזו היא אומנות של ממש, ובסוף ייצא לכם מגש פירות יפה ואסתטי.

מגש הפירות הוא בעצם פרי

במקום להשתמש במגש, קערה או סלסלה, אפשר לקחת פרי גדול, לרוקן את התכולה שלו ולהשתמש בו בתור כלי ההגשה. למשל, אבטיח או מלון יוכלו להתאים לכך בהחלט, ואפילו אננס יוכל להתאים למשימה. רוקנו קודם את הפרי עצמו מהתכולה שלו, אפשר את כל התכולה או רק חצי ממנה. לאחר מכן מלאו את הפרי בפירות החתוכים האחרים בצורה מסודרת, ויש לכם יופי של קינוח.

פיסול צורות עם פירות חתוכים

שיטה שדורשת קצת יותר עבודה, אבל לא כמו שאתם חושבים. ניתן לקחת את הפירות החתוכים ולסדר אותם בצורות מסוימות, כמו מבנה של עוגה, לסדר אותם כמו פרי שלם (למשל חתיכות אננס מסודרות בצורה של אננס, ואת העלים מרכיבות חתיכות של פרי אחר בצבע ירוק). אפשר גם לסדר בצורה של חיות, פרחים, ובעצם כל דבר שתרצו. זו הזדמנות מצוינת להראות קצת כישורים יצירתיים, ואם יש לכם ילדים זה בדיוק הזמן לשתף אותם במלאכה.
טיפ לשדרוג: אם אתם רוצים צורה קצת אחרת, אפשר להכין שיפודי פירות ולסדר אותם בכד כמו זר פרחים. זה לא דורש עבודת סידור מיוחדת, פשוט מניחים את השיפודים בכד בצורה מאורגנת, וזה ייראה נהדר.

טיפים שימושיים:


• אל תהססו להשתמש בחותכנים כדי ליצור צורות מיוחדות, לא משנה באיזו דרך סידור תבחרו. זה כיף, ויוצר מראה מיוחד מאוד עם צורות גיאומטריות.
• שמרו על הטריות – כדאי להכין את מגש הפירות בסמוך לשעת ההגשה שלו. אם אי אפשר, מומלץ לכסות את המגש בניילון נצמד. קיימת שיטה של טבילת הפירות במיץ לימון שמתפקד כמעין חומר משמר טבעי, אבל כדאי פשוט להגיש את הפירות טריים ורעננים.
• בחרו בכלי בעל דפנות כמו קערה, תבנית או סלסלה. הכלי עוטף את הפירות ומעניק תחושה שהוא מלא יותר, משום שלא רואים את התחתית של הכלי. זה לא חובה, וגם מגש יעשה את העבודה נהדר.
• אפשר לקשט את תחתית כלי ההגשה עם מצע חי, למשל חסה או קייל שנותנים מעטפת ירוקה ונעימה. זה לא חובה, ואפשר גם להשתמש במצע פלסטיק לקישוט. כדאי להימנע ממצע בד שיספוג את הנוזלים וייבש את הפירות.

מגש פירות תוצרת בית האו אחד הקינוחים הכי מפנקים שתוכלו להכין במינימום עבודה. הסוד הוא לסדר את הפירות בצורה מאורגנת עם דפוס ברור לעין, כמו קו, שורה, עיגול או פשוט קבוצות של פירות אחת ליד השנייה. לא משנה במה תבחרו, כל עוד תשתמשו בפירות טריים וסדרו אותם באופן אסתטי – בטוח שייצא לכם קינוח מהמם שאפשר לצלם ולהעלות לאינסטגרם. בתאבון!