חג הסוכות הוא חג שמח שמקורו כבר בימי המקרא, וכיום נחגג בשולחן חג מפואר עם כל המשפחה. עיצוב שולחן החג הוא חלק בלתי נפרד מהאווירה החגיגית, ובין אם אתם אוהבים שולחן חג מסורתי עם מראה אחיד ובין אם אתם אוהבים מראה לא שגרתי, כדאי לעצב את השולחן ולגרום לו להיראות מזמין, משפחתי ומרשים. הכנו לכם מספר רעיונות לעיצוב מקורי של שולחן החג, אז בואו נתחיל לעצב!
 

מתחילים ברעיון: בוחרים קונספט

קונספט הוא לא חובה, אבל הוא בהחלט יכול לעזור לכם ליצור קו עיצובי אחיד שלפיו תבחרו את כל האלמנטים שיבנו את השולחן. כלומר, בוחרים רעיון – והולכים איתו לאורך כל הדרך. לדוגמה, ניתן לבחור בקונספט של צבע מוביל, של רעיון שלם כמו קונספט טבע או קונספט בוהו שיק, ואפילו קונספט מסורתי עם נגיעות מודרניות (או להפך). כל קונספט שתעלו על דעתכם יכול לעבוד, והוא יעזור לכם להוביל קו עיצובי אחד שיצור מראה הרמוני ושלם על השולחן.
 

המפה: הכיסוי האלגנטי שייתן צבע וחיים

המפה היא אחת הדרכים הכי כיפיות להפוך את השולחן לצבעוני וגם להגן עליו מפני לכלוך על הדרך. בחרו במפה יפה ומיוחדת לחג, וכסו איתה את השולחן. הצבע של המפה יכול להיות דומיננטי או עדין, ולפיו תוכלו לבחור את שאר האלמנטים שיהיו על השולחן.
 

מעשה בצלחות, כוסות וסכו"ם

הצלחות, הכוסות והסכו"ם הם הפק"ל של כל סועד. כדאי לבחור בסטים תואמים אבל זה בכלל לא חובה, ודווקא קצת שוני וצבעוניות יכולים לתת מראה מאוד מיוחד לשולחן. כדאי להתאים את הצבע של הסטים למפה, או לפחות לבחור בצבעים שמשתלבים אחד בשני באופן הרמוני. תמיד אפשר לבחור בסטים לבנים וניטרליים, אבל אין סיבה שלא להעניק צבע וחיים לשולחן.
 

גם האוכל הוא חלק מההצגה

אחרי החשיבות של התכנסות המשפחה ובילוי משותף, האוכל הוא העיקר של הערב. גם האוכל הוא חלק בלתי נפרד מהנראות של השולחן, וגם השולחן המעוצב ביותר ייראה פחות מרשים בלי הצגה מרשימה של האוכל. יש כמה רעיונות למנות צבעוניות שיכולות לשדרג לכם את השולחן, גם בטעם וגם במראה:
  • ממרחי ירקות – לממרחים יש פיגמנט מיוחד שנובע מהצבע הטבעי של הירקות, ולכן הם יעבדו מצוין כתוספת צבעונית קטנה לשולחן.
  • סלטים מיוחדים - סלטים עם שילוב ירקות, אגוזים, ירקות מבושלים וכו' יכולים להרכיב מנה שלמה וצבעונית ורבת טעמים.
  • קינוחי פירות לסוף הארוחה - מגש פירות יכול לעבוד מצוין בשלב הקינוחים, ואין כמו פירות טריים כקינוח קליל אחרי ארוחה גדולה ומשביעה. גם סושי פירות יכול להתאים למי שמעדיף את הפירות עם נגיעות שוקולדיות ומתקתקות וקרם וניל קריר ומפנק. זו אופציה מצוינת גם משום שהיא יכולה לחסוך בשלב הבישולים, ולהקל על ההכנות הארוכות לחג. סלסלת פירות יכולה להתאים גם היא, בעיקר בגלל העיצוב המרשים והסלסלה המקסימה שתתאים לרוח החג ולעיצוב הסוכה. 

כלי הגשה? כן בבקשה

כלי ההגשה הם הלב של השולחן ואיתם מגישים את האוכל, ולכן זה יהיה טבעי להשתמש בכלים מהודרים וכאלה ששומרים לאירועים מיוחדים. יש לכם כלי פורצלן? לכו על זה. כלי מתכת מודרניים? מצוין. סירים מאסיביים? הם יתנו אווירה חמימה ומשפחתית. כל כלי יפה שיש לכם יכול לעבוד, אבל כן חשוב לבחור בכלים שתואמים את הקו העיצובי, ולהימנע משילוב של פריטים בעלי עיצוב מודרני לפריטים בעלי עיצוב מסורתי כדי לא ליצור מראה מעט מבולגן על השולחן (אלא אם כן זה חלק מהקונספט).
טיפ: כדאי לשלב לפחות כלי הגשה אחד דומיננטי, למשל סיר מאוד גדול ומעוצב או צלחת הגשה גדולה עם עיטורים, וכו'. כלי דומיננטי אחד על השולחן ייצור אלמנט מרכזי שיוסיף לעיצוב ויהיה מרשים מאוד בין כל הכלים.
 

גם אתם יכולים להפוך למומחים בקיפול מפיות

מפיות מקופלות יכולות להפוך את השולחן ליצירת אומנות של ממש ולשמח גם את הילדים. כמה סרטונים פשוטים ביוטיוב ותהפכו למומחים בקיפול מפיות בכל צורה שתרצו, והן יוסיפו ממד אומנותי יפהפה לשולחן.
 

פתקי זיהוי לאוכל זה לא רק לילדים

אם השולחן שלכם גדול במיוחד ועליו יוגשו סוגים רבים של אוכל, אפשר בהחלט ליצור פתקיות עם פירוט האוכל והמרכיבים שלו, ולהצמיד לסיר. כך תמנעו אי הבנות ושאלות, תוסיפו לעיצוב אלמנט מרשים וגם תעזרו לילדים להחליט מה לאכול.
 

תמיד צריך ירוק בעיניים

פרחים יפים וענפים יתרמו מאוד למראה המהודר של השולחן, ויעבדו כמעט עם כל קונספט שתבחרו. כדאי להימנע מזר פרחים גדול מדי כי הוא יפריע לאוכל ולסועדים. עדיף לבחור בזר קטן או בפרחים בודדים שיפוזרו על פני השולחן, וכך תצרו מראה פרחוני ושמח לחג.
 

מוסיפים ראנר = מוסיפים עוד צבע

ראנר הוא יריעת בד מעוצבת שאותה מניחים במרכז השולחן והיא חוצה אותו לכל רוחבו. זה נותן נפח עיצובי מיוחד, מראה סימטרי ועוד צבע שאפשר להוסיף. יש ראנרים מוכנים שאפשר לקנות בחנויות, אבל הינה כמה רעיונות לטוויסטים:
  • בחרו בראנר מבד גמיש וסובבו אותו מעט כך שייווצרו כפלים. בכפלים אפשר להניח פרחים, צלוחיות עם רטבים או ממרחים, כל פריט קטן שיכול להפוך לחלק מהראנר עצמו.
  • פירות – שלבו פירות טריים על הראנר עצמו כדי להוסיף לו צבע וחיים.
  • עלים – אם יש לכם מעט ענפים עם עלים, הניחו אותם על הראנר. למעשה אפשר גם להפוך את הענפים לראנר בעבודת יד. 

דקורציה DIY: גם אתם יכולים לעשות את זה

לא בא לכם לקנות את הכל מוכן? אתם יכולים להכין הכל בעצמכם מדברים שיש בבית, או מחומרי גלם בסיסיים בעלויות נמוכות. למשל, ניתן להכין וואזות ואגרטלים יפהפיים מאריזות ממוחזרות, וכך גם תוכלו להתאים אותן באופן מושלם לשולחן. אפשר להשתמש בצנצנות ריקות כדי ליצור וואזות קטנות או כלים לסכום, ובקבוקי זכוכית ריקים יכולים להפוך ברגע לכלי להגשת משקאות. יודעים לקפל נייר? אפשר להכין קישוטים כמו פרחים, צורות סימטריות, מניפות, כדורים תלת ממדיים, שרשראות נייר, ועוד. עופו עם הדמיון והוציאו מעצמכם כל טיפת יצירתיות – ותוכלו ליצור קישוטים שיעיפו לאורחים את הלסת ויככבו על שולחן החג.
 

ומה עושים אם שולחן החג נמצא בסוכה בחוץ?

במקרה כזה, לא צריך לוותר כמעט על דבר אלא לבצע שינויים והתאמות. את המפה כדאי להצמיד אל השולחן עם אטבי כביסה, מומלץ לוותר על המפיות או להשתמש בחבקים למפיות כדי שלא יעופו ברוח. מומלץ לכסות את האוכל באמצעות עטיפות אלומיניום, גם כדי להימנע מזבובים וגם כדי שאף אחד לא יצטרך להתעסק עם מכסי הסירים הכבדים. כדאי להצטייד במגשים כדי להזרים את האוכל אל השולחן ובחזרה למטבח בסיום כדי לקצר זמנים.
 

סיכום

שולחן החג שלכם יכול להיות שולחן מקסים ומעוצב שירשים את כל האורחים ויעניק להם תחושת חמימות ביתית עוטפת. האוכל, האנשים, האווירה וכמובן שולחן החג הם שהופכים את החג למה שהוא, ונותנים לו את התחושה המיוחדת הייחודית לימי חג.