השעונית הנאכלת – כל מה שרציתם לדעת
פרי הפסיפלורה הוא למעשה פרי בשם שעונית נאכלת. מדובר בפרי הצומח באזורים הטרופיים של דרום אמריקה כמו ברזיל ואקוודור, אולם בעשור החולף הצליחו מדינות רבות בעולם, כולל ישראל שייבאה את הפרי מאוסטרליה לטובת גידול מקומי המגיע לשיאו בין אפריל למאי. קיימים שני זנים של הצמח – זן סגול בעל קליפה חלקה ומבריקה, וזן צהוב בעל קליפה קלילה ואווירית. בישראל הזן הנפוץ והמוכר יותר הוא הזן הסגול שזוכה לביקוש אדיר, וזאת בשל הסגולות המיוחסות לו (ועל כך נדבר בהמשך).
שימושים קולינריים
הערכים התזונתיים הגבוהים של הפרי הם לא הסיבה היחידה לכך שמדובר בפרי פופולרי ומבוקש. ניתן בהחלט להשתמש בו גם לטובת אירוח, ויש לו יתרון שאין להרבה פירות: הקליפה הטבעית שלו היא כלי הגשה מיוחד וצבעוני שנוח לאכול ממנו, ולכן הוא יכול להיות אטרקציה של ממש. זו גם הסיבה לכך שהוא משולב במגשי פירות מהודרים, והוא בהחלט משתלב נהדר בין כל הפירות ומשדרג כל מגש שכזה. לרוב הפסיפלורה מגיעה חתוכה באמצע עם כפית שניתן לאכול ממנה, וזה לא פחות ממושלם.סגולותיה של פסיפלורה
- מסייע עיכול – הפרי הזה ידוע בסגולות המצוינות שלו בכל הקשור למערכת העיכול, וזאת בשל הסיבים התזונתיים הגבוהים שמצויים בפרי. סיבים אלו תורמים לפעילות התקינה של המעיים והם משפרים את פעילות המעי באמצעות ניקוי וסילוק רעלים.
- מכיל ויטמין C – ויטמין C הוא אחד הוויטמינים החשובים ביותר לגוף האדם משום שהוא לוקח חלק במעל 300 תהליכים ביולוגיים בגוף האדם, כולל חיזוק המערכת החיסונית. בפרי יש ריכוז גבוה מאוד של ויטמין C, ועל כן הוא מומלץ מאוד לצריכה.
- מכיל ויטמין A – לוויטמין A יש חשיבות גבוהה מאחר שהוא משפיע באופן ניכר על הראייה ויכול לשפר את ראיית הלילה. בפסיפלורה יש ריכוז גבוה של ויטמין A ועל כן מומלץ לצרוך אותו על בסיס קבוע וזה אפילו יעזור להתגבר על מחסור הנפוץ יחסית בוויטמין.
- מסייע להילחם בסרטן – נוגדי החמצון הגבוהים המצויים בתוך הפרי וגם בקליפה מחזקים את המערכת החיסונית ויכולים לסייע במלחמה הכוללת נגד הסרטן. לא מדובר בתחליף לתרופה ולטיפול אבל הוא יכול לסייע.
- מחלות לב – בשל ריכוז האשלגן הגבוה המצוי בתוך הפרי, הוא מסייע בשמירה על לחץ דם מאוזן ויכול לעזור במניעת מחלות לב בעקבות הצטברות של כולסטרול.