Happy Hour היא שעה אחת שבמהלכה העובדים עוזבים את העבודה ואת כל הדאגות, ונהנים מאוכל טוב, הרצאות או פעילויות קצרות. זו אחת האפשרויות של מעסיקים לתת מוטיבציה לעובדים, לאוורר אותם לזמן קצר מהעבודה, לגרום להם לאהוב את מקום העבודה שלהם ולהרגיש מוערכים יותר. מה אפשר לעשות בהפי האוור? על כך במאמר הבא.
 

הכל מתחיל באוכל

הפי האוור לא תהיה אטרקטיבית ללא כיבוד טעים, וגם כזה שיהיה משביע ומפנק מספיק כדי לעצור את העבודה בשבילו. לא מדובר בארוחות שף, אלא כיבוד כיפי וטעים שיכול לדבר לכולם. יש לנו כמה רעיונות להפי האוור, כאלה שישדרגו את היום לכל עובד:
 

מגשי פירות

מגשי פירות עשירים הם כיבוד מצוין להפי האוור: הם טריים, מרעננים, מתאימים כמעט לכולם, ויכולים גם להיות מאוד מרשימים ויזואלית. היופי במגש פירות הוא הצבעוניות, העושר, המרקמים הרבים, הריחות שיכולים לשדרג כל ארוחה או שולחן להפי האוור. יתאים מאוד ככיבוד בשעות הבוקר או כקינוח לצוהריים.
 

סושי פירות

אם כבר רוצים פירות מרעננים, אפשר לקחת את זה לשלב הבא ולהזמין סושי פירות. גם תיהנו מהפירות המרעננים, גם תשלבו עוד אלמנטים כמו קוקוס ושוקולד, וגם תקבלו מגש מאוד אלגנטי ומזמין.. והכי חשוב – טעים! ניתן כמובן להזמין את המגש בכמויות גדולות יותר וגם בכמויות קטנות בהתאם למספר העובדים. יתאים כנשנוש בין ארוחות או כקינוח.
 

שוקולד – הפינוק המושלם

אי אפשר לטעות כשמזמינים מגשים עם מאפים, מתוקים או ווריאציות אחרות על טהרת השוקולד. בתחום הזה יש אינסוף אפשרויות, החל ממגש של סושי שוקולד, שיכול להיות פתרון טוב למי שאוהב מנות קטנות ואלגנטיות של שוקולד, ועד לפרלינים, מארזי שוקולד קנויים ואפילו מזרקות שוקולד. בתחום הזה יש אינסוף אפשרויות, ורק נותר לבחור. יתאים מאוד בכל שעה או כקינוח לאחר ארוחת צהריים.
 

סושי

אם כבר הזמנתם סושי פירות, למה לא להזמין גם סושי רגיל? הרבה מהמסעדות האסייתיות מציעות מגשי אירועים (או מגשי מסיבות) שמתאימים למספר גדול של אנשים עם מגוון של הרכבי סושי. הסושי פופולרי מאוד היום, כך שעובדים רבים ייהנו ממגש כזה.
 

מאפי בצק

אין כמו מאפי בצק קראנצ'ים ומתפוררים כדי לגרום תחושה טובה לעובדים. אפשר לבחור במאפים מתוקים עם מילויי שוקולד, תפוחים, וניל או כל דבר אחר, ואפשר גם מאפים מלוחים עם מילויי גבינות, תפו"א, תרד וכו' (בהתאם לשעה של ההפי האוור, יתאים במיוחד לשעות הצהריים).
 

קינוחי כוסות

לקינוח הזה יש כל כך הרבה ווריאציות, והרבה מאוד עסקים קטנים שישמחו לספק לכם אותם. תוכלו לבחור 2-3 אפשרויות של קינוחי כוסות (או יותר, בהתאם למספר העובדים), ולהזמינם היישר למשרד. כך גם ניתן יהיה להנות מהקינוח במנות קטנות למי שמעוניין בכך.
 

משלוחי המבורגרים

שולחן עמוס בהמבורגרים, תוספות, רטבים ואפילו סלט קטן בצד הוא אפשרות מצוינת שתשמח את העובדים וגם יהיה ארוחת צהרים משותפת. כך העובדים ייהנו מאוכל טעים, לא יצטרכו להביא אוכל מהבית, ומדובר בפינוק של ממש באמצע יום עבודה.
 

דוכן בוריטו

ממש כמו שהאמריקאים והמקסיקנים אוהבים - דוכן להרכבה של בוריטו עם כל הרטבים והתוספות שאפשר לבקש. דוכן כזה יוכל להתאים למגוון רחב של עובדים ויתאים מאוד כארוחת צוהריים משביעה ולא מפוצצת מדי.
 

שתייה

פירות סחוטים במקום

אין כמו מיץ טעים עם חתיכות פרי שנסחטו הרגע היישר מהפרי. דוכן סחיטת פירות טריים במקום יהיה פתרון מצוין למי שאוהב משקאות מתוקים אבל מעדיף להימנע ממשקאות מוגזים או קנויים, וגם חוויה בפני עצמה שתשדרג את ההפי האוור משמעותית.
 

דוכן אלכוהול

כשמחפשים רעיונות להפי האוור במשרד, כדאי לשקול דוכן אלכוהול. זה לא יתאים לכל עסק, אבל דוכן אלכוהול עם חביות או בקבוקי בירה, דוכן קוקטיילים מרהיב, או כל משקה אחר שיתאים לכם - ישדרג משמעותית את ההפי האוור. כדאי לוודא שיש צוות של ברמנים שיתפעלו את העניינים, ועוד יותר כדאי להזמין מעסקים קטנים וישראליים שישמחו לתת לכם שירות מכל הלב.
 

האם כדאי לארגן פעילות, סדנה או הרצאה?

אפשרי ואפילו מומלץ, כל עוד הנושא לא יהיה כבד וארוך מדי. אל תשכחו שמדובר בשעה אחת שחלק נכבד ממנה יוקדש לאוכל, כך שלא משנה איזו פעילות תבחרו, היא צריכה להיות קצרה, כיפית עם אווירה קלילה.
גם פעילות גיבוש בין העובדים תהיה מצוינת ותאחד בין העובדים, אפילו תקרב בין עובדים שלא מכירים אחד את השני (לעסקים או משרדים גדולים יותר).
 

דגשים להצלחה

  • כשמזמינים אוכל, וודאו שיש מגוון והתחשבו בעובדים האלרגיים, הטבעוניים, הצמחוניים וגם בחובבי הבשר. מספיק שעובד אחד ירגיש שלא התחשבו בו, והוא ירגיש לא שייך או שקוף בין שאר העובדים. כיום עסקים בתחום המזון יכולים לספק אלטרנטיבה לכל דבר, כך שתמיד ניתן למצוא פתרון.
  • הגדירו יום ושעה מדויקים להפי האוור, כדי שהעובדים יוכלו להתאים לכך את הלו"ז.
  • שאלו את העובדים מה הם היו מעדיפים בפעילות הפי האוור הבאה שלהם. זה גם ייתן לכם רעיונות שלא חשבתם עליהם, וגם ייתן לעובדים תחושה ששומעים אותם ומקשיבים להם.
  • הדגישו אירועים שמחים כמו ימי הולדת, אירוסין או כל אירוע משמח אחר שקשור בחייהם של העובדים, והימנעו מלדבר על נושאים שקשורים לעבודה. 

הפי האוור היא השעה הכי כיפית ביום לעובדים, ואפשר להשאיר אותה כזאת עם מעט דמיון, מוטיבציה ורצון. הפי האוור בהחלט יכולה לאוורר את העובדים ולרענן אותם מהדאגות שבעבודה, דבר שחשוב לתפקוד ולביצועים וגם לנפש. ככל שהעובדים יהיו שמחים יותר, הם יאהבו יותר את מקום העבודה וישקיעו יותר באיכות העבודה שלהם, ותמריצים אלו יכולים להפוך את מקום העבודה לאטרקטיבי ומועדף לעובדים וגם למועמדים לעבודה. בהצלחה!